Tuesday 17 February 2015

Drevni napitak zlata vrijedan: Šalica dnevno ubija kancerogene stanice, liječi upalu i štiti od mnogih bolesti


Priprema je vrlo jednostavna, a učinak napitka zlata vrijedan.

Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od sastavnica karija. Njegove su antiupalne sposobnosti nevjerojatno moćne. Ne postoji nijedan drugi prirodni sastojak na svijetu koji je učinkovitiji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni učinak nazivaju se kurkumin. Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke.

Kurkuma se može svakodnevno koristiti kao začin jelima, a možete je konzumirati i ssa žličicom meda, u čaju ili čak u čaši soka. No, postoji i drevni recept za napitak od kurkume i mlijeka. Naime, mlijeko od kurkume toliko je moćno da može uništiti kancerogene stanice, a blagotvorno djeluje i na artritis, bolna leđa, poremećaju u radu ženskih reproduktivnih organa. Mlijeko od kurkume utječe na bolji san, smiruje napetost, smanjuje stres i jača imunitet.

Priprema:

Četvrtinu šalice vode ulijte u metalnu posudu. Dodajte joj 1/8 žlice kurkume pa prokuhajte jednu minutu. U drugu posudu ulijte jednu šalicu sojinog ili kozjeg mlijeka i dvije žlice bademova mlijeka. Te dvije tekućine iz različitih posuda zatim spojite u jednu i miješajte dok ne dobijete smjesu zlatne boje. Napitku možete dodati med ili smeđi šećer. Popijte ga dok je toplo, jednu šalicu dnevno, najviše tri mjeseca.
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...