Tuesday 17 February 2015

Uklonite podbradak na prirodan način, jednostvanim vežbama

Dok stojite pred ogledalom i uzaludno smišljate novi način kako da sakrijete svoj estetski problem, nazvan podbradak, rešenje leži upravo u vama. Ukoliko ste pomislili da je jedini način liposukcija, odmah promenite mišljenje i pročitajte prirodne tretmane za uklanjanje podbratka.


Podbradak – estetski problem ili ne ?

Podbradak je nakupljanje masnog tkiva na vratu, ispod brade i nastaje kao posledica opšte gojaznosti, opuštanja mišića Musculus omohyoideus i Platizme ( tankog sloja mišića smeštenog ispod kože brade i vrata ) i gubitka elastičnosti kože u tom delu vrata.

Uzroci za nastanak podbratka leže najčešće u gojaznosti i prekomernoj telesnoj težini. Nepravilna ishrana, ishrana sa puno masti i ugljenih hidrata, fizička neaktivnost, loše držanje tela, dovode do opšte gojaznosti, koja za posledicu ima i stvaranje podbratka, kao lokalizovanog oblika gojaznosti.

Kod nekih ljudi uzrok nastanka podbratka može biti i genetske prirode. S toga nije redak slučaj da se kod veoma male dece pojavi ovaj estetski problem. Podbradak se može pojaviti i kod drugih starosnih kategorija, a najčešće se podbradak pojavljuje sa starenjem i opuštanjem kože ispod brade.

Variranje u telesnoj težini, dijete, gubitak tečnosti takođe mogu biti uzroci nastanka podbratka. Tokom naglog mršavljenja, nakupine masnog tkiva se gube, neaktivni mišići gube tonus i koža se rasteže. Takva promena je vidljiva i na mestu gde je postojao podbradak. Koža je rastegnuta, visi i ostavlja neugledan utisak.

Kako se osloboditi podbratka na prirodan način bez liposukcije

Jedan od načina da se oslobodite podbratka je liposukcija, hirurški zahvat koji će ukloniti ovaj estetski problem u predelu vrata, ispod brade. Nakon liposukcije, dobiće se željeni izgled lica, ali će ostati ožiljak od liposukcije, da podseća na nekadašnje postojanje podbratka.

Ukoliko ne želite da trošite novac na liposukciju, još manje da sakrivate njene posledice do kraja života, možete da prevenirate i tretirate problem podbratka na prirodan način.

Primenom određenih vežbi koje nisu zahtevne i ne traže puno vremena i posebnog prostora za vežbanje, možete postići da se vaš podbradak povuče prirodnim putem, bez primene hirurgije. Primenom vežbi za otklanjanje podbratka, ili takozvane duple brade, lice će ponovo povratiti svoje konture kao i pre postojanja podbratka.

Vežbe za podbradak je potrebno svakodnevno primenjivati, kako bi se platizma i drugi mišići vrata i lica zategli. Kada su mišići stalno u aktivnom stanju i zategnuti, nema ni bojazni od opuštanja kože vrata i nakupljanja masnih jastučića ispod brade.

Platizma vežba
Već smo napomenuli da je platizma skup tankih mišića vrata koji se pružaju od brade do ramenog dela. Mišići platizme imaju zadatak da zatežu vratni deo, da drže vrat i vilicu na gore. Tokom starenja, mišići platizme popuštaju, slabe i dolazi do opuštanja brade, stvaranja podbratka i mlohave kože koja visi ispod brade.

Da bi se to izbeglo, dovoljno je izdvojiti malo vremena i dobre volje, da bi mišići platizme povratili tonus. Vežba se izvodi na sledeći način :

Stanite uspravno
Povucite usne unazad i prema unutra, kao da ih uvlačite u sebe. Neka uglovi usana budu okrenuti nadole
Otvoriti usta, uz osećaj zatezanja, pri čemu su usne čvrsto naslonjene na zube. U ogledalu ćete primetiti kako se tetive na vratu ističu
U takvom pložaju pomerati donju vilicu gore – dole, kao da se pokušava žvakati hrana, ali bez zatvaranja usta
Uraditi ovu vežbu 5-10 puta u jednoj seriji tokom dana
Vežba – podigni bradu
Ovom vežbom se aktiviraju mišići vrata, brade, vilice i grla. Vežba se izvodi na sledeći način :

Stanite uspravno
Zabacite glavu unazad i neka vam pogled bude uperen prema plafonu
U tom položaju, povlačite bradu ka gore, prema čelu, pri čemu su usne spojene čvrsto. Trebalo bi da osećate zatezanje mišića vrata.
Udahnite na oko 5 sekundi, brojeći 1,2,3,4,5 – udah
Vratite vrat u normalan položaj
Ponovo zabacite glavu i uradite vežbu sa ponavljanjem oko 5-8 puta
Vežba se radi 4-5 puta dnevno tokom dana
Vežba – kruženje vratom
Ova vežba je odlična ne samo za otklanjanje podbratka, već i za oslobađanje napetosti iz ramena i vrata. Vežba se izvodi na sledeći način :

Stanite uspravno ili sedite sa pravim leđima
Polako okretati glavu ka levo sa udisajem. Pokušati dotaći levo rame bradom
Dok izdišete, okrenite vrat ka desnom ramenu i prinesite bradu desnom ramenu
Ponoviti ovaj levo rame – desno rame sistem 5-6 puta
Zatim dok udišete, spuštajte vrat ka nadole i dodirnite bradom grudi
Dok izdišete, zabacite glavu unazad sa pogledom ka plafonu. Trebalo bi osetiti zatezanje u vratu. Ponoviti ovaj set oko 5-6 puta.
Vežba – teniska loptica
Staviti tenisku lopticu ispod brade, u predelu grla.
Pritisnuti lopticu bradom spuštenom ka dole prema loptici
Pritiskati lopticu bradom i popuštati
Ponoviti vežbu 10 puta
Vežba – dodirivanje brade jezikom
Vrlo efektivna vežba koja pomaže u otklanjanju podbratka, jer zateže mišiće vrata. Potrebno je uraditi sledeće :

Otvoriti usta široko što više možete
Ježikom pokušajte da dodirnete bradu
Držite jezik u tom položaju oko 10 sekundi, i ponoviti vežbu 10 puta
Tokom vežbe osetiće se zatezanje mišića vrata i brade
Masaža od 5 minuta
Masaža lica, koju možete primeniti prilikom nanošenja kreme za lice, osim što će relaksirati mišiće lica i vrata, dodatno će povratiti njihov tonus i licu i vratu dati zategnut izgled. Masažom se pojačava cirkulacija i limfna drenaža.

Kožu ispod brade, u srednjem delu, zategnite sa desnim kažiprstom i srednjim prstom. Levom rukom podižite kožu ka gore, od vrata prema licu. Ponoviti tri puta ovu masažu.
Masirati predeo iza oba uha kružnim pokretima i ka dole. Time se pojačava limfna drenaža tog dela i odvođenje toksina.
Masiranje nastavite uz povlačenje kože od obraza prema vratu i suprotno, od vrata prema obrazima.
10 načina za uklanjanje podbratka prirodnim preparatima

Vitamin E
Vitamin E je prirodni antioksidans, koji uništava slobodne radikale i time utiče na proces starenja kože i njene elastičnosti. Da bi se povratila elastičnost kože nakon uklanjanja podbratka, zategnutost lica i vrata, naročito nakon kure mršavljenja i gubitka većeg dela masnog tkiva, potrebno je u organizam putem hrane, unositi vitamin E. Velike količine vitamina E prisutne su u zelenom povrću, pšeničnim klicama, ječmu, pirinču, mahunarkama, koštunjavom voću, semenkama.

Pored unošenja vitamina E putem hrane, on se može primenjivati spolja u vidu ulja sa vitaminom E na kožu.

Potrebno je malo ulja naneti na dlanove i utrljati u predeo brade, vrata uz masažu, dok se ulje ne upije u kožu. Povlačiti kožu prstima ka gore, od vrata ka bradi, i od brade ka obrazima. Na ovaj način se pojačava cirkulacija, zatežu se mišići brade i vrata i sprečava se nastanak podbratka.

Pšenične klice
Pšenične klice su prepune vitamina E, vitamina B kompleksa, magnezijuma, kalijuma i fosfora. Zahvaljujući svom vitaminsko mineralnom sastavu, pšenične klice će nahraniti kožu, sprečiti njeno opuštanje i rastezanje, pa samim tim prevenirati nastanak podbratka.

Masaža se sprovodi pred spavanje, tako što se vrat i brada masiraju sa uljem iz pšeničnih klica. Povlačiti kožu vrata ka gore prema bradi. Masirati oko 15-20 minuta. Ostaviti ulje od pšeničnih klica da stoji preko noći. Ponavljati svaki dan, pred spavanje.

Kakao puter
Kakao je dobar izvor antioksidanasa, odličan je emolijent, omekšava kožu i vlaži je. Koži daje važne masne kiseline i čini je elastičnom . Da biste se oslobodili podbratka i očuvali svoj zategnuti izgled kože, primenite sledeći recept sa kakao puterom. Blago zagrejati 1-2 kašičice kakao putera. Masirati vrat, bradu u predelu gde je podbradak, povlačeći kožu ka gore. Raditi masažu 15 minuta, pred spavanje. Redovnom upotrebom kakao putera u cilju otklanjanja podbratka, videće se rezulati za nekoliko nedelja, u vidu zategnute, meke kože, bez podbratka.

Mleko
U mleku se nalaze mlečne kiseline i druge hranljive materije neophodne koži. Primena mleka u otklanjanju podbratka, zatezanju lica i vraćanju elastičnosti se sastoji u sledećem receptu :

Nanesite tupferom mleko u predelu vrata i područje brade sa podbratkom. Možete pomešati mleko sa malo meda. Ostaviti mleko neko vreme na vratu, a zatim oprati mlakom vodom. Primenjivati jednom dnevno ovaj recept sa mlekom.

Belance
Belance je bogato proteinima, koji zadržavaju vodu i time zatežu kožu i čine je hidriranom i elastičnom. Belance se često primenjuje kao prirodan lek u otklanjanju podbratka ili duple brade. Maska od belanceta se priprema na sledeći način : uzeti belance od 2 jajeta, umutiti sa 1 kašikom mleka, 1 kašikom meda, 1 kašikom limunovog soka i nekoliko kapi ulja od peperminta. Naneti ovu masku na lice, vrat i područje podbratka. Ostaviti pola sata da deluje, dok se ne osuši. Lice i vrat oprati mlakom vodom. Masku sa belancetom primenjivati jednom dnevno.

Glicerin
Glicerin, naročito biljni glicerin, je odličan u hidriranju kože i pokazuje dugotrajne efekte ne samo na opuštenu kožu lica, već i na kožu vrata. Glicerin deluje na mehanička svojstva kože i poboljšava njenu elastičnost. Maska sa glicerinom za podbradak se priprema na sledeći način :

Uzeti 1 kašiku biljnog glicerina ( kupuje se u apoteci ), pola kašike morske soli, 2 kapi pepermint ulja i malo vate. U posudi pomešati sastojke, natopiti vatu u mešavinu glicerina i soli i naneti u predeo brade i vrata. Ostaviti da stoji 20-30 minuta. Nakon toga oprati tretirani deo mlakom vodom. Ponavljati 3-5 puta nedeljno kako bi se videli rezultati zatezanja kože brade i vrata.

Zeleni čaj
Zeleni čaj je moćan prirodni antioksidans, koji ubrzava opšti metabolizam i utiče na gubljenje prekomerne težine. Pošto je podbradak lokalizovan oblik opšte gojaznosti osobe, tretiranje povišene telesne mase zelenim čajem će uticati i na eliminisanje podbratka. Dovoljno je konzumirati zeleni čaj svakodnevno i rezultati će se primetiti ne samo kroz gubitak telesne mase, već i kroz kvalitet i zategnutost kože. Podbradak će se izgubiti, a koža na tom mestu neće biti rastegnuta.

Dinja i lubenica
Ukusne, mesnate, letnje voćne poslastice, lubenica i dinja su prepune vode i minerala. Zahvaljujući tom podatku, one sprečavaju zadržavanje vode u organizmu, pojavu edema, i podbulosti lica. Sadrže i antioksidanse, koji neutrališu slobodne radikale, i sprečavaju pojavu bora, naborane kože. Beta karoten je prisutan u dinji, takođe i vitamin B i vitamin C. U cilju otklanjanja podbratka, može se iskoristiti ispasirana dinja ili lubenica, čiji sok se nanosi na predeo brade sa podbratkom i ostavi da stoji 15 minuta. Nakon toga se koža ispere vodom.

Žvakaća guma
Kako biste uklonili neugledni podbradak, žvaćite žvake. Žvakanjem se aktiviraju mišići lica, donje vilice, pa i vrata. Time se održava normalan tonus mišića, zategnutost kože i prevenira se nastanak podbratka u starijim godinama.

Voda, fizička aktivnost, dijete, pravilno držanje tela
Pijte puno vode, koristite voće sa većim sadržajem vode. Izbegavajte alkohol, kafu i gazirana pića. Hranite se zdravo, bez suvišnih masnoća i ugljenih hidrata. Održavajte svoju telesnu težinu uz kombinaciju ishrane i telesnih vežbi. Ukoliko imate višak kilograma, podvrgnite se dijeti za mršavljenje. Održavanjem normalne telesne mase, održava se tonus mišića i kože. Tokom starenja, neće dolaziti do pojave dehidrirane i opuštene kože, bora, podbratka, neaktivnih mišića.

Obratite pažnju na stavove koje zauzimate. Previše savijeno lice ili gornji deo tela mogu dovesti do pojave podbratka.

Kada čitate ili sedite za računarom, ne spuštajte glavu ka dole, jer se tako koža ispod brade nabora i može vremenom izgubiti svoj tonus i dovesti do pojave podbratka. Zbog toga uvek obratite pažnju da vaš pogled bude usmeren pravo bez nepotrebnog savijanja glave.

Pametni ženski trikovi : Kreativne osobe ženskog pola će uvek pronaći način da sakriju estetske nedostatke. Podbradak se može sakriti određenom frizurom ili adekvatnom šminkom, koja će skrenuti pažnju na lice, a ne na podbradak.

Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...