Wednesday 11 March 2015

ČAROBAN NAPITAK: Odličan za imunitet i mršavljenje, a suzbija i smrad iz usta!


Ovo je tako jednostavno, a delotvorno da vam zaista neće teško pasti da ga probate... 
Dobar je za varenje
Ako se popije ujutro na prazan želudac, čaša tople vode s limunom stimuli[e gastrointestinalni trakt. Tako se varenje poboljšava, a žgaravica se smanjuje i pomaže u procesu eliminacije u telu.

Jača imunološki sistem
Svo citrusno voće je krcato vitaminom C, koji je poznat po tome što pomaže u borbi protiv prehlade pa je dobar za imunološki sistem. Limuni sadrže i kalijum koji stimuli[e mozak i funkciju nerava i kontroliše krvni pritisak.
Čisti i osvežava kožu
Stručnjaci kažu da je vitamin C odličan za mladoliku kožu zato što pomaže pri proizvodnji kolagena. Njegovi antioksidansi regenerišu sivu kožu i održavaju je zdravom. Topla voda s limunom odstranjuje otrove iz krvotoka. Takođe, razređen limunov sok pomaže da posvetlite mrlje na koži, kada se nanosi na njih.

Pobeđuje loš zadah
Sok od limuna dobar je protiv lošeg zadaha jer bakterije drži podalje.
Pomaže pri mršavljenju
Kada se popije ujutro, limunov sok suzbija potrebu za hranom. Dokazano je i da osobe koje drže alkalnu dijetu brže gube kilograme od ostalih osoba.
Nekoliko napomena
Nemojte preterivati s limunom. On ima i nagrizajuća svojstva zbog kojih bi vaša zubna gleđ mogla patiti. Takođe, vodu s limunom možete učiniti ukusnijom, dodajući u nju malo meda, koji vam i pomaže da se rešite sluzi. Uvek isperite usta običnom vodom pošto popijete onu s limunom.
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...