Tuesday 3 March 2015

DESET NAJBOLJIH! Uz ove kućne metode generacijama se liječe zdravstveni problemi!



Uhvati li nas prehlada, glavobolja, grlobolja ili neka slična "uobičajenija" bolest, mnogi će prvo promisliti kako si sami mogu pomoći. Ako je bol neizdrživa, a odlazak liječniku tu će bol prolongirati, i bolje je prvo pokušati si pomoći kod kuće. Darovi iz prirode nerijetko nam u tome mogu pomoći, pa čak i posve izliječit zdravstvene tegobe. Ovoga puta izdvajamo deset savjeta kako si pomoći kod kuće prirodnim metodama.

1. Začepljen nos Muči li vas začepljen nos, nakapajte ga otopinom četvrt žličice soli u dva decilitra vode. Skuhajte pet velikih glavica luka u dvije litre vode s tri četvrtine šalice meda dva sata i pijte više puta dnevno.

2. Upala uha Usitnite crveni luk i umotajte ga u gazu. Oblog učvrstite oko bolesnoga uha pomoću vrpce preko čela i pustite da djeluje što duže.

3. Upala grla Pijte čaj od žličice svježe naribana đumbira prelivena s 250 mililitara vruće vode. Uz to, možete grgljati četvrtinu žličice soli otopljene u dvije dl vode triput dnevno.

4. Visok kolesterol Očistite češnjak i propasirajte ga s limunom pa kuhajte dok ne zavrije u litri vode. Popijte čašicu (0,03) prije ili nakon obroka, ponavljajte najduže tri tjedna.

5. Natečeni kapci Zakuhajte 100 ml vode i prelijte je preko žlice nevenovih cvjetova. Neka odstoji deset minuta, ocijedite i kada se prohladi, stavljajte na oči obloge.

6. Bolni sinusi Naribajte hren ili pojedite svako jutro žličicu hrena s limunovim sokom.

7. Prehlada i gripa Krupno nasjeckajte šalicu češnjaka i prelijte maslinovim uljem toliko da ga pokrije. Žličica pripravka triput na dan olakšat će iskašljavanje, dezinficirati i umiriti grlobolju. Osim toga, češnjak djeluje poput antibiotika, ubija bakterije i ubrzava ozdravljenje.

8. Upaljeno ždrijelo Pomiješajte sok pola limuna s toplom vodom i dodajte dvije žličice meda te žlicu konjaka ili viskija pa grgljajte dobivenu smjesu.

9. Probavne tegobe Patite li zbog loše probave, jedite naranče i grožđe jer su bogati hranjivim tvarima koje potiču probavu. Probavu ćete potaknuti i žvakanjem komadića đumbira pet do deset minuta prije obroka.

10. Mučnina i bol u želucu Popijte čaj od metvice, odnosno mente jer ublažava bol u crijevima i smanjuje grčeve, a djeluje i anestetički na sluznicu želuca te smanjuje mučninu.
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...