Thursday, 12 March 2015
Peršun sadrži dve grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu grupu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u druge grupu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa ga preporučuju više konzumirati u sezoni gripa i prehlada.
K svemu, peršunov se list pokazao kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i podsticanju cirkulacije.
Dodamo li peršunu limun i napravimo od njih sok, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi.
Recept za napitak
Sastojci
1,5 litar vode
3 vezice peršuna
1 kg limuna
soda bikarbona
Priprema
Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće s kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuvajte i ostavite da se ohladi. Limun narežite na kriške, a peršun usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u hladnjaku. Na kraju sve izmiksajte i ulijte u staklenu bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.
Izvor: balkanspress
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment