Monday 2 March 2015

OVO JE BILJKA KOJA ZA 48 SATI UBIJA ĆELIJE RAKA!


Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka
Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne "obolijeva". Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćajnica i zagađenja. Iako su naše nane pravile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jeste to da korjen maslačka može pomoći oboljelima od raka. Naučnici su, naime, otkrili da korjen ove biljke djeluje „bolje" od hemoterapije jer ona „ubija" sve ćelije, a korjen maslačka samo one koje su zahvaćene karcinomom.

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum.

Sadrži i do 535 % potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. Ali, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak.

Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Otkriveno je da korjen maslačka efikasno „ubija" ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News.

Bio na samrti, doživio starost

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene ćelije na način da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne „obolijeva", pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani korjenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod oboljelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi sa istraživanjima ove čudotvorne biljke.

Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i „agresivne" tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego su ga ljekari pustili kući da provede "poslednje dane" sa svojim najbližima. S obzirom na to da su ljekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korjena maslačka kao posljednju slamku spasa. Nakon samo četiri mjeseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživeo je remisiju bolesti (djelimično ili potpuno povlačenje bolesti)!

Kako beremo koren maslačka? Korjen maslačka bere se u jesen ili proljeće, kada je sva energija sadržana u korjenu. Maslačak, odnosno korjen maslačka trebamo izvaditi iz zemlje. Poslužite se malom lopaticom za kopanje, te lagano odstranite zemlju oko korjena. Pazite da koren ostane neoštećen, te da ne izgubi ljekovitu tečnost koja se krije u njemu.
Korjen vadite na čistim mjestima, koja nisu tretirana raznim hemikalijama, a prilikom vađenja korjenja usmjerite svoju energiju na velike i snažnije biljke.
Kako čuvati koren maslačka?

Kao lijek, korjen maslačka se koristi i svjež i osušen. Ako želimo čuvati korjen maslačka potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korjenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake, manje komadiće. Nakon toga se korjen maslačka suši na svježem zraku. Korjen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu sa dobrim protokom zraka.
Korjen će se osušiti u periodu od 3 do 14 dana, a prepoznaćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suhi korjen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suhom i tamnom mjestu.
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...