Thursday 12 March 2015

Recept ruske narodne medicine: Očistite cijeli organizam na prirodan način

Recept ruske narodne medicine: Očistite cijeli organizam na prirodan način
Čišćenje organizma treba da sprovodite najmanje jednom u šest meseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu da dovedu do različitih bolesti. Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija. 
Efikasan prirodni lijek ruske narodne medicine sastoji se od kefira i heljdinog brašna. Kefir je „eliksir mladosti i zdravlja“, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.
Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi.
Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!
Recept ljekovite smjese kefira i heljdinog brašna je sljedeći:
Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati. Uradite to uveče i ostavite u frižider.
Ujutro, pola sata prije jela, još jednom promiješajte i pojedite ga. Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda. Poslije nemojte ništa jesti 3 sata.
Kurs čišćenja treba da traje 14 dana
.
Svidio Vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima

No comments:

Post a Comment

Slicni Postovi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...